הכי קרוב לשקשוקה: הלצ'ו ההונגרי של משפחת ירושלמי

מאמינים שלהונגרים יש שקשוקה משלהם? אמנם לצ'ו אינו בדיוק כמו השקשוקה הישראלית, אבל גם בו יש רוטב עגבניות עם ביצים בתוספת ירקות. מנה קלה ומשביעה שמגישים עם לחם

"זה מאכל  שגדלתי עליו עוד מבית סבא וסבתא ועד היום אני מכינה אותו בדיוק לפי אותו המתכון", מספרת רחל ירושלמי, "זה תבשיל הונגרי אותנטי שמכינים מירקות ברוטב עגבניות ומוסיפים ביצה מקושקשת פנימה ואני נהנית להכין אותה הרבה אצלנו בבית, אני גאה להכין את המנה המסורתית הזו שלנו".

מצרכים ל-2 מנות:

1 בצל בינוני

2 כפות שמן

2 גמבה אדומה גדולה

3 עגבניות גדולות

3 ביצים

1.5 כפיות מלח

מעט רוטב טבסקו

1 פפריקה הונגרית מתוקה

 

אופן ההכנה:

חותכים את הגמבות ואת העגבניות לקוביות, ופורסים דק את הבצל.

מטגנים בשמן את הבצל והגמבות.

כשהגמבות מתרככות מעט מוסיפים את העגבניות.

מתבלים ברוטב טבסקו לפי הטעם במלח ובפפריקה.

מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עד שכל הירקות מבושלים.

שוברים את הביצים לתוך התבשיל ומערבבים אותן עם הירקות.

מגישים עם חלה או עם לחם שחור טרי.

רחל ירושלמי צילום סיגל קליין

רחל ירושלמי מקפידה לארח את ילדיה והמשפחות שלהם מדי יום שישי. לקראת המפגש המשפחתי היא מתכוננת, קונה מצרכים ומבשלת את מיטב המטעמים. "גם אם אין לי חשק לבשל אני לא מוותרת על האירוח של ימי שישי. ליום הזה אני מצפה כל השבוע, הילדים מגיעים וכולנו יושבים יחד ומפטפטים, מתעניינים האחד בשני. כלומר הארוחה מאחדת בין בני המשפחה, הבישולים שלי מייצרים את המפגשים המשפחתיים ואני נהנית מזה".

המתכון ללצ'ו ההונגרי עבר במשפחתה מספר דורות וחשוב לה להכין אותו ולהעביר את המורשת ההונגרית הלאה, במיוחד משום היותה דור שני לניצולי שואה. רחל ובעלה, ניצול שואה אף הוא, מקפידים להגיע מדי שבוע לקבוצת הפעילות לניצולי שואה בירושלים, בהפעלת מיכל פונדמינסקי. "אני מקבלת כאן כוח לכל השבוע, פוגשת חברות ותמיד מחכה בציפיה לשבוע הבא. היציאה הזו מהבית עושה טוב על הלב. דבר נוסף שממלא אותי שמחה הוא הנכדה הקטנה שגרה כרגע אצלנו בבית. היא בת שלוש ורבע וממלאת את הבית באור ושמחת חיים, זה גורם לי אושר וחיוניות וכמובן אני מבשלת עבורה כל מה שהיא אוהבת".

עשרות סדנאות אוכל דיגיטליות להכנת מנות דגל מפורסמות של מסעדות ירושלמיות. בלחיצת כפתור תוכלו
לצפות בשפים הירושלמיים מלמדים אתכם באופן אישי להכין את המתכון הסודי לטעימה הירושלמית שלהם.

לצפייה בסדנאות שלכם, התחברו לאזור האישי

דילוג לתוכן