מאבא לבת: בורקס תורכי מבצק פריך במילוי גבינות

בורקס תורכי ממולא במבחר גבינות קשות, כשגולת הכותרת היא עבודה עם בצק פריך, גמיש ונוח שגם מעניק טעם אחר למנה, טעם של בורקס תורכי ביתי חם ופריך. יפה נתנאל עם מתכון שלמדה מאביה טרם מותו

"אבא שלי ז"ל היה בשלן והיו לו שלל מתכונים תורכיים משובחים תוצרת איזמיר, עיר הולדתו", מספרת יפה נתנאל, "את המתכון הזה למדתי ממנו. מדובר בבורקס שמכינים מבצק פריך ונוח לעבודה. אבא שדרג את המתכון והיום אני מכינה את הבורקסים התורכיים לנכדים שלוקחים איתם לארוחת עשר בגן".

מצרכים לבצק:

1 מרגרינה רכה

1 כוס שמן

מעט מלח

1 ביצה

2 שמנת חמוצה

2 כפות גבינה לבנה למריחה

1 ק"ג קמח תופח

1 אבקת אפייה

1/4 כוס חלב

יפה נתנאל בורקס תורכי

מצרכים למלית:

3 תפוחי אדמה

1 חבילה 250 גרם גבינת חמד

גבינות קשות מגורדות: בולגרית, קשקבל, צהובה

1 ביצה

 

אופן ההכנה:

מערבבים יחד את כל מצרכי הבצק, מלבד הקמח.

לאחר הערבוב, מתחילים להוסיף בהדרגה את הקמח עד ליצירת בצק רך ונעים.

משאירים את הבצק למנוחה מחוץ למקרר במשך כשעה.

שולקים את תפוחי האדמה ומועכים אותם לפירה. מערבבים יחד עם כל חומרי המלית.

חותכים מהבצק חתיכה בגודל כדור פינג פונג, מרדדים, ממלאים במלית וסוגרים לצורת חצי ירח.

מהדקים את הקצוות, אפשר בעזרת מזלג.

מברישים את הבורקסים בביצה טרופה וזורים מעט שומשום.

אופים בחום של 170 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.

יפה נתנאל בורקס תורכי

"מספר שנים לפני מותו של אבא ז"ל, החלטנו ללמוד ממנו את המתכונים המיוחדים שהכין לנו כל השנים, מאכלים תורכיים אותנטיים. הגענו אליו מדי פעם והוא לימד אותנו אחד לאחד את המנה ואופן ההכנה המדויק", נזכרת יפה נתנאל, "עד היום כשאני מכינה את הבורקסים האלה אני נזכרת באהבה לאבא ומתגעגעת".

הוריה של יפה היו ילידי איזמיר בתורכיה, משם הביאו עמם לבית ילדותה בימין משה את המאכלים התורכים המיוחדים. בין היתר למדה יפה מאביה להכין בויוס – שבלולי בורקס תרד, מרציפן אגוזים, טרבדוס – עוגיות תורכיות במילוי אגוזים, או עוגת חלה קינמון שנקראת רוסקה: "זו עוגת שמרים גבוהה בצורת זר שמכינים לכלה בעת לכתה למקווה, כך למדנו מאבא ומאז אנחנו מכינים לכל הנכדות שהתחתנו. זו מזכרת מיוחדת".

את ילדותה בשכונת ימין משה היא זוכרת כמאושרת מאוד. לימים נאלצו הוריה להתפנות משם בשנת 1972 והמשפחה עברה להתגורר בקטמון. כיום היא מארחת ומגישה את המטבח התורכי לשלושת ילדיה ולשבעת נכדיה ומאושרת שהם מאוהבים במאכלים שלה: "אבא אהב לשדרג ולשנות את המתכונים, ואני נאמנה למתכונים שהעביר לי מילה במילה, כי הוא היה אלוף המטבח וידע מה הוא עושה, גם את צורת האפייה אני לא משנה ולכן כשאני מכינה את המטעמים אני נזכרת באבא שלי".

לכתבות נוספות:

עשרות סדנאות אוכל דיגיטליות להכנת מנות דגל מפורסמות של מסעדות ירושלמיות. בלחיצת כפתור תוכלו
לצפות בשפים הירושלמיים מלמדים אתכם באופן אישי להכין את המתכון הסודי לטעימה הירושלמית שלהם.

לצפייה בסדנאות שלכם, התחברו לאזור האישי

דילוג לתוכן