מתכון עם טריק מיוחד: סמבוסק ממולא חומוס

כיסוני בצק עירקיים ממולאים בממרח חומוס ובצל. את הכיסונים מטגנים והם ללא ספק אחד המאכלים שהפכו ארצישראלים ואין מי שיסרב לאכול אותם כשהם יוצאים מהמחבת

"בעיניי אין כמו להעביר את המתכונים הלאה, להעביר את המסורת של הבית", אומרת אהובה דגני, "כמה שאצליח אני אמשיך להכין את המתכונים מבית אמא וסבתא, זה מעלה ומעורר את הזכרונות ומקרב את הלב, וכך גם עם המנה של הסמבוסק".

מצרכים לבצק:

1 ק"ג קמח מנופה

50 גרם שמרים

1/2 מרגרינה לאפייה

1/2 כוס קוניאק או ברנדי

1/2 כוס שמן

1 כפית מלח

מים לפי הצורך

 

מצרכים למילוי:

1/2 ק"ג גרגרי חומוס יבשים

1 כף מלח

5 בצלים בינוניים קצוצים

מעט פלפל שחור

1 כפית כמון

1 כפית כורכום

 

אופן ההכנה:

משרים את גרגרי החומוס במים לילה מראש.

מערבבים יחד את כל מצרכי הבצק, מלבד המלח. לשים היטב ולפני סיום הלישה מוסיפים את המלח.

במהלך הלישה מוסיפים מים לפי הצורך לאט לאט, כל פעם טיפה.

מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במשך כשעה.

מבשלים את גרגרי החומוס המושרים בסיר עם מים ומלח, עד שהחומוס מתרכך.

מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ עד להזהבה.

מרסקים את החומוס בבלנדר, לא להגיע למצב של מחית, צריך שיהיו פירורים גסים שנראים בעין.

מערבבים את החומוס והבצל המטוגן. מתבלים ומערבבים.

לאחר ההתפחה מרדדים את הבצק ויוצרים עיגולים בקוטר גדול יותר מכוס.

ממלאים במלית החומוס וסוגרים את הבצק לצורת ירח.

משאירים את הסמבוסק לתפוח בשנית במשך כחצי שעה.

מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה, להיזהר שלא יישרפו.

אפשר להקפיא את הסמבוסק המטוגן ולחמם מחדש בתנור.

__

היא ילידת הארץ וכך גם הוריה, מתגוררת ברמת אשכול ומגדירה את הבישול שלה כארץ ישראל היפה, זוהי אהובה דגני, אמא לילדים, לנכדים ולנינים. חשוב לה להמשיך את המתכונים מהבית, זה ממלא אותה געגוע, למרות שמדובר לפעמים בעבודה לא קלה.

"אמא שלי הכינה את הסמבוסק, הייתה לה יכולת להכין אוכל מכלום, כי לא היו אמצעים, יצא כל כך טעים  ללקק את האצבעות ואני ממשיכה במסורת הזאת כל זמן שאני יכולה", מספרת אהובה, "במהלך הזמן הוספתי טריק קטן למתכון, מוסיפים מעט ברנדי או קוניאק שמצד אחד עוזר לטעם ומצד שני מונע ספיגת שמן".

בחנוכה היה לי מנהג להכין את כל המאכלים של אמא שלי, בכל יום משמונת ימי החנוכה הכנתי מאכל אופייני אחר – אם זה עוגיות שושנה עם שומשום ודבש, אם זה לביבות עם ריבה, ואם זה הסמבוסק, כל יום מעדן אחר. כולם יודעים ומבקשים ממני שאכין להם את הסמבוסק".

אהובה נשואה לנתן, ניצול שואה, ושניהם משתתפים בקבוצת "בובות וחלומות" בהנחייתה של מיכל פונדמינסקי תרפיסטית ומנחת הקבוצה. אחת לשבוע נפגשים בקבוצה ונוטלים חלק בפעילויות תרבותיות מגוונות. "אני אמנם לא ניצולת שואה, אבל מגיעה עם בעלי ומקבלים אותנו באהבה ובחיבוק, זה באמת פרויקט יפה כל כך שמשמח אנשים ומרגש אותנו כל שבוע".

לכתבות נוספות:

עשרות סדנאות אוכל דיגיטליות להכנת מנות דגל מפורסמות של מסעדות ירושלמיות. בלחיצת כפתור תוכלו
לצפות בשפים הירושלמיים מלמדים אתכם באופן אישי להכין את המתכון הסודי לטעימה הירושלמית שלהם.

לצפייה בסדנאות שלכם, התחברו לאזור האישי

דילוג לתוכן